Книжковий Арсенал

Евелін Арізпе

Шотландія

Евелін Арізпе — старша викладачка курсу «Творча культура і віра» в університеті Глазго, керівниця магістерської програми з дитячої літератури та письма в педагогічній школі. Досліджує дитячу літературу (а саме книжки-картинки), підліткову літературу, а також Латинську Америку, міграцію та міжкультурні спільноти.

Евелін Арізпе особливо цікавлять дитячі стратегії сприйняття словесно-візуальної взаємодії. Вона проводить лекції, семінари та курси в сферах своїх інтересів для дослідників, фахівців-практиків та керівників — як у Великій Британії, так і за кордоном. Її робота також передбачає міжнародну співпрацю, особливо з Іспанією та державами Латинської Америки, а також з колегами в США та інших країнах.

Евелін Арізпе очолила міжнародний проект «Visual Journeys», який отримав нагороду як успішне наукове дослідження від Асоціації грамотності Великобританії (UKLA). Цей проект досліджував сприйняття книжок-картинок і графічних романів дітьми-іммігрантами, а також способи створення сенсу й наративу у власних мультимодальних текстах. Книжка, яка стала підсумком цього проекту, була нагороджена літературною премією Едварда Фрая від Асоціації досліджень письменності (Literacy Research Association) у 2015 році.