Книжковий Арсенал

Іза Хруслінська

Польща

Польська журналістка, відома своїми статтями та книгами, присвяченими Україні та українсько-польським відносинам. Авторка книг-інтерв’ю з українськими інтелектуалами, такими як Ярослав Грицак та Оксана Забужко. Дописує до польських («Przegląd Polityczny», «Gazeta Wyborcza», «Rzeczpospolita», «Więzi», «Dialog») та українських («Дух і літера», «Єгупець», «Український журнал») часописів. У 2007–2008 була коодинаторкою плану дій Ради Європи та Європейського Союзу щодо українських медій.
Є володаркою відзнаки Президента України — ювілейна медаль «25 років незалежності України» (22 серпня 2016) — за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету Української держави, популяризацію її історичної спадщини і сучасних надбань та з нагоди 25-ї річниці незалежності України.

Книги українською: упорядниця книги Адама Міхніка «У пошуках свободи. Есеї про історію та політику» (видавництво «Дух і Літера», 2008), авторка книг «Діалоги порозуміння: українсько-єврейські взаємини» (видавництво «Дух і Літера», 2011), «Український палімпсест. Оксана Забужко у розмові з Ізою Хруслінською» (видавництво «Комора», 2014), «Господи, Ти відкриєш уста мої... Йосиф Зісельс у розмовах з Ізою Хруслінською» (видавництво «Дух і Літера», 2017)