Книжковий Арсенал

Емілія Дзюбак

Польща

Емілія Дзюбак — одна з найяскравіших польських ілюстраторок дитячих книжок, випускниця Академії мистецтв у Познані. Дебютувала в 2011 році. Як авторка та ілюстраторка співпрацює з багатьма видавництвами, які видають дитячі книжки в Польщі та за її межами, зокрема «Nasza Księgarnia», «W.A.B.», «Ezop», «Dwie Siostry» (обкладинки та ілюстрації до всесвітньовідомого циклу книжок Мері Нортон про Роздобудьків), а також «Fleurus» (Франція), «Bonnier Carlsen» (Швеція, ілюстрації до книжок Мартіна Відмарка), «Harper Collins» (США) та ін.

Володарка численних премій за ілюстрації до дитячих книжок, зокрема «Літературної премії столичного міста Варшава» (2014) за ілюстрації до книжки Пшемислава Вехтеровича «Обніми мене, будь ласка», премії «Крапка з комою» за ілюстрації до книжки Барбари Космовської «Тру» (2016), премії Польської секції IBBY за ілюстрації до книжки «Буквар польського дизайну» (2017) та багатьох інших. Мала персональні виставки в Польщі та Швеції. В Україні ілюстрації Емілії Дзюбак були представлені під час ІІІ «Книжкового Арсеналу» (2014, виставка PICTORIC).

Книги українською: Українськими видавництвами видані чотири книжки з її ілюстраціями: «Розкажу тобі, мамо, що роблять динозаври» (Львів, «Урбіно», 2018; художниця водночас є авторкою тексту), Пшемислав Вехтерович, «Бути як Тигр» (Львів, «Урбіно», 2017), «Рік у лісі» (ВСЛ, 2016) та «А я не хочу бути принцесою!» (Харків, ВД «Школа», 2016).