Книжковий Арсенал

Ева Суссо

Швеція

Шведська дитяча письменниця та журналістка. Ева відома своїми працями в дитячій та підлітковій літературі. Бере участь у низці навчально-виховних програм від урядових і територіальних структур.
Ева пробувала себе у мистецтві декілька років, але коли стала мамою, вона натомість почала вивчати літературу. Одружившись та народивши ще двох дітей, Ева почала писати дитячі книги. Вона й раніше писала різні історії, але тепер зрозуміла, що письменництво — це її справжня доля. Ева дебютувала як авторка в 1995 році з книгою-картинкою «Ріта». З тих пір вона повноцінно присвятила себе написанню книжок, яких у неї за всю кар’єру було більше 30. Це книги для дітей та юнацтва, які Ева писала як самостійно, так і у співпраці з іншими авторами та ілюстраторами. Протягом семи років Ева Суссо була членом Шведської академії дитячих книг.

Книги українською: На «Книжковому Арсеналі» авторка презентуватиме книжку «Усі питають, чому» (Видавництво «Видавництво»), що була написана спільно з Анною Хьоґлунд. Переклад українською — Юлія Юрчук.