Книжковий Арсенал

Ґжеґож Касдепке

Польща

Польський дитячий письменник, автор сценаріїв, журналіст. Лауреат багатьох літературних премій, зокрема Літературної премії ім. Корнеля Макушинського, премії «Освіта ХХІ», його книжки не раз номінувалися та отримували відзнаку «Книжка року польської секції IBBY». Автор десятків бестселерів.

Касдепке справедливо називають найпопулярнішим сучасним дитячим письменником Польщі. У його доробку — книжки для дітлахів на будь-які теми. Схоже, що для нього не існує складних чи незручних речей, про які не можна говорити з маленькими читачами. Саме тому книжки цього автора так люблять батьки, бо, здається, саме на них вчаться, як простими словами пояснювати дітям складне. Звідки беруться діти? Як впоратися із гнівом, ревнощами, смутком? Як навчити дітей манерам? Як весело розповідати дітям про античних героїв? Усе це, і не лише це — у книжках Ґжеґожа Касдепке.

Книги українською: Українською мовою видано такі книжки Ґжеґожа Касдепке: «Велика книга почуттів» («Урбіно», 2016), «Міфи для дітей» («Урбіно», 2016), «Бон чи тон або гарні манери для дітей» («Урбіно», 2016), «А я не хочу бути принцесою» (ВД «Школа», 2017), «Касперіада» та «Каспер із шухляди» (ВД «Школа», 2016) та інші.