Книжковий Арсенал

Меїр Шалєв

Ізраїль

Провідний ізраїльський автор. Після вивчення психології в Єврейському університеті Шалєв став відомим як продюсер і модератор радіо- й телевізійних програм. Він також є штатним оглядачем ізраїльської преси, зокрема, видання «Єдіот Ахронот». Його романи є бестселерами як за кордоном, так і в Ізраїлі, а в його доробку також книги нон-фікшн і багато творів для дітей.
Шалєв отримав премію Бернштайн (1989), премію Клубу Джульєтти та премію Кьяварі (Італія, 1999), премію WIZO (Франція, Ізраїль, Італія), премію Бреннера (2006), Американську національну премію за твори авторів єврейського походження за книгу «Голуб і хлопчик» («Yona v'naar», 2007), премію Порта Сіберія (Італія, 2009), премію Pratt за екологічну журналістику (2009) та літературну премію Ноймана (2011). Він був нагороджений золотою та платиновою преміями Асоціації видавців за свої книги-бестселери, а його роман «Дві ведмедиці» («שתיים דובים») був удостоєний премії Стеймацькі за бестселер року (2014). Його твори опубліковано за кордоном більш ніж 20 мовами.

Книги українською: 2012 року у видавництві «Фоліо» роман Меїра Шалєва «Моя російська бабуся та її американський пилосос» вперше вийшов українською в перекладі Володимира Верховеня.