Книжковий Арсенал

Таня Евансон

Канада

Таня Евансон — антигуано-канадська поетка, перформерка, продюсерка, педагогиня з мистецьких дисциплін і директорка Програми поезії spoken word Центру Banff і мистецьких серій ANU.

Маючи двадцятирічний досвід участі у перформансах spoken word, вона отримала нагороду Golden Beret Award за свій внесок у цей жанр і була почесною поеткою на Канадському фестивалі поезії spoken word у 2013 році. Окрім появи у документальних короткометражних фільмах, на телебаченні та радіо, Таня Евансон виступала на Фестивалі письменників Ванкувера, Поетичному фестивалі Едмонтона, Bowery Poetry (США), Story-Fest (Австралія), Фестивалі письменників Убуду (Індонезія), Poetry Africa (Південна Африка), Единбурзькому книжковому фестивалі та фестивалі Гластонбері.

Її четвертий студійний альбом і проект групи «ZENSHIP» (2016) отримали високу оцінку критиків за розсування меж між поезією і живою музикою. Після виходу шести її арт-буків вийшла друком книга «Bothism» (2017) — перша збірка поезії, видана «Ekstasis Editions», а «Nouveau Griot» (2018) — її найновіша книга, що з’явилася в «Frontenac House». Інші роботи в друкованих виданнях включають «Arc Poetry», «WSQ-Feminist Press», «Making Room» («Caitlin Press»), and «Resist Much/Obey Little» («Dispatches Editions»).

Таня Евансон працює над майбутньою антологією «Changing Face of Can Lit» («Guernica Editions») і своєю першою повістю.

Пов'язані події