Книжковий Арсенал

Мо Кларк

Канада

Мо Кларк — мисткиня, поетка, активістка. Працювала над багатьма проектами як арт-продюсерка. У 2013 році була керівницею 10-го щорічного Канадського фестивалю поезії spoken word (Canadian Festival of Spoken Word) у Монреалі, перший двомовний шестиденний національний фестиваль слем-поезії, який зосередився на мовах корінних народів і мистецтві поетичного перекладу. Серед інших проектів, до яких долучилася Мо Кларк, — театральна вистава «Bird Messengers» з Емілі Моне, вистава звукового театру «It Is Only Sound that Remains» з Шахрзадом Аршаді, театр ляльок «Tsakâpesh» у «Place des Arts» з «Presence Autochtone».

Як викладачка у галузі мистецтва Мо фасилітує майстер-класи з письма, мистецтва, поезії spoken word і музичні воркшопи з використанням луп-станції в середніх школах, громадах, серед молоді корінних народів, що є основою для надання мові незвичного значення та поглиблення особистого і колективного вираження. У 2010 році вона стала учасницею програми «Leonard Cohen Poet-In-Residence» (Westmount High School, 2010) і з того часу працювала з авторами Федерації письменників Квебеку у програмі «Спільноти». Мо звертається до традицій розмовного кола, використовуючи мікрофон як палицю для розмови, щоб залучити молодь через технології. Також вона фасилітує майстер-класи професійного рівня.

Перформативна діяльність Мо охоплює різні країни і творчі дисципліни. Після успіху дебютного альбому «Circle of She: Story & Song» (2008) вона вирушила в тур і виступила на національних і закордонних сценах. Її другий альбом «Within» (2014) посилює цей успіх і додає майстерної музичності. Виступала на поетичному фестивалі «Maelström ReÉvolution» в Бельгії (2013 & 2009), «IDEA World Congress: Art for Social Change» в Бразилії (2010), «Aboriginal Music Week» (2012), «Makusham APTN Series» (2011), стала почесною поеткою на Канадському фестивалі поезії spoken word 2014 року. Її відеопоетична робота «Intersecting Circles» сьогодні експонується в музеї «Peace River Museum, Archives and Mackenzie Centre».

Пов'язані події