Склад журіКнижковий Арсенал

Склад журі

Катерина Лебедєва

image of person
Катерина Лебедєва

Катерина Лебедєва навчалася в Інституті журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У 2014 році заснувала онлайн-проект Бібліотека українського мистецтва (uartlib.org). Працює у Grynyov Art Collection.

Видала репринт “Чорнокнижник з Чорногори”, фотокнигу “Софія Яблонська. Фото”, альбом наїву “Бог зна”. 

У 2020 році вийшов друком історичний роман Катерини Лебедєвої “22: Містичний випадок на Вознесенському узвозі у Києві”. 

Фото Богдана Тетянича.

Уляна Биченкова

художниця, кураторка, дослідниця та незалежна графічна дизайнерка

image of person
Уляна Биченкова

художниця, кураторка, дослідниця та незалежна графічна дизайнерка. Учасниця дизайн-дослідницького тріо У,Н,А колектив. Як дизайнерка переважно працює з мистецько-культурними та книжковими проектами. У 2017 у складі У,Н,А колективу виступила співкураторкою виставкового проекту «ЗНАК. Українські товарні знаки 60–80-х років» в Малій Галереї Мистецького арсеналу та співупорядницею однойменного дослідницького видання у 2019 році. Разом з Нікою Кудіновою розробляла оформлення міжнародного фестивалю Книжковий Арсенал у 2018 році. Була дизайнеркою каталогу виставки «Бойчукізм. Проект “великого стилю”» в Мистецькому арсеналі, який отримав спеціальну відзнаку у номінації «Найкрасивіше видання» на Львівському Форумі видавців у 2019 році.

 

Фото Аліна Десятниченко

Ольга Зінченко

image of person
Ольга Зінченко

Засновниця книжкової компанії Резидент, дистриб’ютора таких всесвітньо відомих видавництв мистецької літератури як TASCHEN, Thames and Hudson, Steidl та інш. Резидент працює на ринку мистецьких виданнь більше 10 років та має великий досвід у продажах книг по архітектурі, дизайну та мистецтву.

Микола Леонович

книжковий дизайнер та ілюстратор

image of person
Микола Леонович

Книжковий дизайнер та ілюстратор. Поет. Батько. Автор розсилки «Повільна людина». Як дизайнер співпрацює з чільними українськими видавництвами. 

Двічі потрапляв до короткого списку конкурсу «Найкращий книжковий дизайн» в рамках Книжкового Арсеналу (2017 і 2018 рр.).

Фото Жені Перуцької

Ольга Балашова

мистецтвознавиця, заступниця директора NAMU з питань розвитку 

Ольга Балашова

Мистецтвознавиця, заступниця директора NAMU з питань розвитку 

Фото Анни Грабарської

Романа Романишин, Андрій Лесів

творча майстерня Аґрафка

image of person
Романа Романишин, Андрій Лесів

Романа Романишин та Андрій Лесів, художники, автори, співзасновники творчої майстерні Аґрафка. Створюють книги для дітей та дорослих. Члени українського PEN клубу. За свої роботи отримали чимало міжнародних нагород і відзнак, серед яких Bologna Ragazzi Award (2014, 2015, 2018, Італія), European Design Award (2020), BIB Award (2012, 2017, Словаччина), NAMI Concours (2019, Південна Корея), Global Illustration Award (2016, 2017, Німеччина), Little Hakka (2018, Китай) та інші. 

Фото Валентин Кузан

Соломія Савчук

кураторка проєктів сучасного мистецтва

image of person
Соломія Савчук

кураторка проєктів сучасного мистецтва у Mystetskyi Arsenal та Мала Галерея Мистецького Арсеналу, упорядниця каталогів виставкових проєктів. Виставковою діяльністю займається з 1998 року.

 Фото Олександра Попенка