Публічна дискусія «Історія на смак — від античності до сучасності»Про Нас

Публічна дискусія «Історія на смак — від античності до сучасності»

У неділю, 11 грудня о 14:00, запрошуємо на Публічну дискусію «Історія на смак — від античності до сучасності» у межах освітньої програми до виставки «Серце землі»

Протягом дискусії будемо обговорювати наступні питання:

  • чи завжди територія сучасної України була «житницею» Європи;
  • які локальні продукти споживали мешканці античних полісів на території Північного Причорномор’я;
  • з чого складався раціон харчування тих, хто жив на наших територіях від VI ст. до н.е. і до XX ст.;
  • як формувалась сучасна українська кухня.

Спікери:

  • Сергій Нємцев — молодший науковий співробітник відділу археології Нижнього Побужжя НІАЗ «Ольвія».
  • Євген Синиця — археолог-славіст, кандидат історичних наук, доцент кафедри археології та музеєзнавства Київського національного університету імені Тараса Шевченка, голова Правління ВГО «Спілка археологів України».
  • Олексій Сокирко — кандидат історичних наук, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
  • Оксана Хмара — засновниця проєкту «Авторська Кухня Українська». Проєкт займається відтворенням давніх українських кулінарних книг, дослідженням історій їх авторок, дослідженням правдивої української кухні.

Розвінчуємо міфи та розвіюємо стереотипи.

Коли: 11 грудня, неділя, 14:00.

Де: вхідна зона виставки «Серце землі».

Відвідати публічну дискусію ви зможете за квитком на виставку. Квиток ви можете придбати в касі Мистецького арсеналу. 

*У випадку екстреного відключення електроенергії подія продовжиться.

Чекаємо на вас!

Фінансування виставки «Серце землі» здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.