Публічна дискусія «Історія на смак — від античності до сучасності»
У неділю, 11 грудня о 14:00, запрошуємо на Публічну дискусію «Історія на смак — від античності до сучасності» у межах освітньої програми до виставки «Серце землі»
Протягом дискусії будемо обговорювати наступні питання:
- чи завжди територія сучасної України була «житницею» Європи;
- які локальні продукти споживали мешканці античних полісів на території Північного Причорномор’я;
- з чого складався раціон харчування тих, хто жив на наших територіях від VI ст. до н.е. і до XX ст.;
- як формувалась сучасна українська кухня.
Спікери:
- Сергій Нємцев — молодший науковий співробітник відділу археології Нижнього Побужжя НІАЗ «Ольвія».
- Євген Синиця — археолог-славіст, кандидат історичних наук, доцент кафедри археології та музеєзнавства Київського національного університету імені Тараса Шевченка, голова Правління ВГО «Спілка археологів України».
- Олексій Сокирко — кандидат історичних наук, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
- Оксана Хмара — засновниця проєкту «Авторська Кухня Українська». Проєкт займається відтворенням давніх українських кулінарних книг, дослідженням історій їх авторок, дослідженням правдивої української кухні.
Розвінчуємо міфи та розвіюємо стереотипи.
Коли: 11 грудня, неділя, 14:00.
Де: вхідна зона виставки «Серце землі».
Відвідати публічну дискусію ви зможете за квитком на виставку. Квиток ви можете придбати в касі Мистецького арсеналу.
*У випадку екстреного відключення електроенергії подія продовжиться.
Чекаємо на вас!
Фінансування виставки «Серце землі» здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.