Мистецький арсенал створив віртуальну виставку Андрія СагайдаковськогоПро Нас

Мистецький арсенал створив віртуальну виставку Андрія Сагайдаковського

4 тисячі квадратних метрів тотальної інсталяції «Андрій Сагайдаковський. Декорації. Ласкаво просимо!» в Мистецькому арсеналі відтепер можна відвідати онлайн. Виставка львівського художника, що розташувалася в правому крилі столичного музейного комплексу, доступна у вигляді 3D-туру тут 👇

Для віртуального перегляду доступні всі 9 залів виставки та вхідна зона. Відвідувачі можуть детально роздивитися живописні твори та інсталяції Андрія Сагайдаковського, його монументальний живопис на стінах Арсеналу. Також під час віртуальних відвідин можна скористатись аудіогідом – дізнатись про метод, інструменти, історії створення робіт та філософію художника. 

Аудіогід начитав бренд-войс Мистецького арсеналу, відомий теле- і радіожурналіст Вадим Карп’як. Відсьогодні аудіогід доступний також і відвідувачам реальної виставки в просторі Арсеналу. 

«Карантинні обмеження стали для нашої команди поштовхом для розширення своєї діяльності далеко за межі Києва. Раніше наші виставки і освітню програму могли відвідувати лише кияни чи гості столиці. Сьогодні ж будь-хто в Україні, зокрема і в рідному місті художника — Львові, може роздивитись проєкт цього фантастичного митця на віртуальній екскурсії, подивитись відео-лекції і дискусії про контекст й історію Андрія Сагайдаковського, побувати в його майстерні, послухати його оповіді», — говорить директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта. 

Виставка «Андрій Сагайдаковський. Декорації. Ласкаво просимо!» є унікальною для Мистецького арсеналу, адже відомий львівський художник особисто долучився до її створення. Цей проєкт продовжує лінію репрезентації визначних імен у новітній історії українського мистецтва, до якої належать персональні виставки «Олег Голосій. Живопис нон-стоп», «Кирило Проценко. Палкий» та «Олександр Гнилицький. Реальність ілюзії».
Куратори(ки): Соломія Савчук, Олександр Соловйов та Павло Гудімов. 

Віртуальний тур буде доступний і після закриття виставки 24 січня 2021 року.
3D-тур виставкою розроблено компанією AERO3D


Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду. УКФ — державна установа, створена у 2017 р. як нова модель надання на конкурсних засадах державної підтримки та промоції ініціатив у сфері культури та креативних індустрій. Діяльність Фонду, відповідно до чинного законодавства, є невід’ємною частиною політики і визначених пріоритетів діяльності Міністерства культури та інформаційної політики України.

Мистецький арсенал є пам’яткою історії та архітектури XVIII cт., а також є флагманською українською інституцією культури, яка у своїй діяльності інтегрує різні види мистецтва. Місія Мистецького арсеналу – сприяти модернізації українського суспільства та інтеграції України до світового контексту, спираючись на ціннісний потенціал культури. Площа Арсеналу, яка вже використовується для реалізації мистецьких проєктів, сягає 24 000 м².