Чайне дійство «Приготування чаю Койтя» від чайної групи Урасенке «Чайна кiмната»
Чай маття традиційно використовується в японській чайній церемонії. Для приготування маття використовують виключно листя чаю, урожай яких збирають всього один раз в рік. Вони ростуть строго в тіні і за кілька тижнів до збору врожаю листя накривають, щоб захистити їх від потрапляння сонячних променів.
Койтя – густа збита маса яскраво-зеленого кольору, по консистенції схожа на розплавлений шоколад. Цей чай готують на офіційних чайних церемоніях. Порошок дуже ретельно просівають і готують з нього міцний терпкий напій. Койтя повинен вийти густим і тягучим із солодко-терпким смаком.
Чайна група Урасенке існує з 2005 року, голова групи – Ольга Сильницька, єдиний офіційний представник чайної школи Урасенке в Україні. Проводять заняття з мистецтва чайної церемонії в Українсько-японському центрі КПІ ім. ігоря Сікорського.
Демонстрація приготування чаю Койтя проводиться в Україні лише втретє. Перший був у 2010 році під час приїзду 15 голови школи Урасенке Сена Генсіцу.