Краудфандингова кампанія ArtLords та Wartists, Inc. на підтримку митців і працівників культуриПро Нас

Краудфандингова кампанія ArtLords та Wartists, Inc. на підтримку митців і працівників культури

Арт-активістський рух ArtLords та некомерційна організація Wartists, Inc., що базується в США, у співпраці з Мистецьким арсеналом розпочали кампанію на підтримку митців і працівників культури, які як засобами мистецтва, так й як волонтери та захисники протистоять війні, розв’язаній Росією в Україні, та тих, кому потрібна допомога у вимушеному переміщенні та забезпеченні базової безпеки для продовження роботи. Тим, хто живе в невизначених екстремальних умовах, необхідна підтримка передусім, щоб зберегти життя та мати можливість творити мистецтво в майбутньому.

Ми закликаємо світову спільноту допомогти врятувати яскраву українську мистецьку сцену та посилити голоси культури, які говорять про війну Росії проти України. Краудфандингова кампанія відкрита на платформі Mighty Cause.

Зібрані кошти будуть передані художникам через Український Мистецький Фонд Екстреної Допомоги, спільну благодійну ініціативу ГО «Музей сучасного мистецтва», Заборона, The Naked Room та Мистецького арсеналу.

Крім того, кошти, залучені у цій кампанії, можуть бути спрямовані на підтримку українських митців, які пережили травматичний особистий досвід і потребують фінансової допомоги, щоб пройти через нього, адаптуватися до нових умов війни та повоєнного існування. Вони також можуть бути використані, щоб забезпечити митцям роботу, для організації арт-терапії в соціальних та арт-центрах для подолання посттравматичного синдрому та інших проблем, пов’язаних з ментальним здоров’ям.

Ілюстрація Олега Грищенка


Wartists, Inc. – це ініціатива ArtLords для художників та активістів (Artivists), що пережили досвід війни та насильства. Це неприбуткова організація зі статусом 501c3, зареєстрована в Сполучених Штатах.

ArtLords було засновано в 2014 році в Кабулі, Афганістан. Це глобальний масовий рух митців, мотивований бажанням прокласти шлях до соціальної трансформації, використовуючи м’яку силу мистецтва та культури. Wartists, Inc. і ArtLords допомагали афганським художникам під час завойовування Афганістану Талібаном минулого серпня. Наразі Wartists та ArtLords діляться своїми знаннями та інституційними ресурсами, щоб допомогти Україні та українським художникам.