OPEN CALL «Антитвір» 2021Про Нас

OPEN CALL «Антитвір» 2021

У зв’язку із продовженням жорсткого карантину в Києві та зростанню кількості хворих, Мистецький арсенал вирішив змінити дати проведення Х Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал». З кінця травня фестиваль перенесено на 23-27 червня 2021 року.

Відповідно до цього рішення, також було подовжено дедлайни конкурсу «Антитвір-2021». Чекаємо на ваші твори до 23 травня (включно). Слідкуйте за оновленнями!

 

Запрошуємо учнів 8-11 класів до участі у літературному конкурсі «Антитвір». 

Традиційно конкурс відбувається у межах міжнародного літературного фестивалю «Книжковий Арсенал».

Тема цьогорічного конкурсу «Антитвір»: «Як подивитися».

Наше сприйняття — неоднозначне. Ми теж можемо бути різними: одночасно й оптимістами, і скептиками. «Як подивитися» — це про здорове уживання різноманітностей та навіть протилежностей в одній людині, спільноті та світі. І ми дивимося не лише на себе чи інших, а й на об’єкти, наприклад, твори мистецтва. Тож, ідея про те, що дивитися можна по-різному і стала наскрізною для цьогорічного конкурсу.  

Тож ми пропонуємо придивитися до колекції Мистецького арсеналу. Завдання у тому, аби відчути мистецькі твори та по-своєму «вписати» один із них у тканину оповіді. Спробуйте познайомитися з мистецькою роботою ближче, й показати, що подивитися на один і той самий об’єкт можна по-різному.

Який оберете?

Аби взяти участь у конкурсі «Антитвір» 2021:

  • оберіть одну із запропонованих робіт із колекції Мистецького арсеналу;
  • визначте яким чином робота буде включена до вашого тексту: прив’язка до автора, часу чи стилю твору, або ж дія розгортатиметься безпосередньо «у ній». Картина може й опосередковано згадуватися у тексті;
  • творіть! Жанр, стиль чи структура залежать тільки від вас. Головне писати українською та вкластися у 20 тисяч знаків з пробілами;
  • надсилайте свої твори українською мовою до 23:59 2 травня 2021 року на адресу: [email protected]. У темі листа обов’язково вкажіть Прізвище_Антитвір. У листі вкажіть свої: ПІБ та номер телефону.

Твори будуть оцінені за такими критеріями: 

  • оригінальність думки,
  • структурність викладу, 
  • загальна грамотність. 

Головним призом для переможців 1-3 місця стане публікація твору в журналі «Однокласник». Крім того, Visa підтримує конкурс та готує спеціальний приз для конкурсантів. Також переможці конкурсу отримають подарунки від Litosvita. Особлива відзнака чекає і на антитвір, відмічений Підлітковою Радою Мистецького арсеналу.

Літературний конкурс для учнів 8-11 класів «Антитвір» відбувається в межах Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» з 2018 року. Конкурс спрямований на розвиток критичного висловлювання й креативного підходу до письма у підлітків. Тема конкурсу щороку співзвучна з фокус-темою фестивалю.